čtvrtek 19. února 2015

Inspirace u Lacquered Obsession


Zdravím :)

Lacquered Obsession se to krásnými výtvory jen hemží a právě jedním nedávným jsem se nechala inspirovat - suché mramorování, anebo také watermarble bez vody.

Určitě znáte metodu watermarble, kdy se do mističky s vodou kapou laky, které se na hladině rozprostřou a poté se v nich např. párátkem dají tvořit různé vzory. Zatím se mi to nikdy nepovedlo podle mých představ - buď se mi použité laky nechtěly rozprostřít po hladině, nebo to prostě jen nevypadalo dobře. Když si zadáte "watermarble" na Youtube, vyjede vám spoustu videí.

Nail art, který vám tu ale dnes chci ukázat, je bez použití vody. Budete na něj potřebovat buď nějaký plastový sáček, anebo třeba eurofolii. Postup je jednoduchý - na plastový sáček jsem nalakovala modrý China Glaze Electric Beat a duochromatický Miss Sporty z kolekce Metal Flip v odstínu č. 050. Nalakovala jsem střídavě vedle sebe čtyři pruhy a okamžitě párátkem přejela sem a tam.



Teď nastává chvíle, kvůli které jsem si nejdřív říkala, že to asi chvíli potrvá, než se do tohoto tvoření pustím. Nátěr musí perfektně uschnout ( u Alice jsem se dočetla, že se nedoporučuje přetřít nadlakem - výsledné samolepky by mohly zkřehnout ), a schnutí může trvat i hodinku. Jakožto strašně netrpělivý člověk jsem z téhle zmínky nebyla nadšená. :D Nakonec jsem se asi o půl druhé v noci při jednom z mých ponocování spontánně rozhodla, že si to zatím připravím a přes den se na to vrhnu. :)

Na druhý den už stačilo jen vytvořenou samolepku sundat ze sáčku ( a šlo to moc dobře ), zastřihnout do tvaru mých nehtů ( což je další disciplína, na kterou jsem hrozně nešikovná ), a nalepit.

Nehty jsem si nejdřív nalakovala s použitým Miss Sporty a do ještě mokrého laku nalepila vystřiženou samolepku. Tu jsem se pokoušela co nejvíce "vyžehlit" s vatovou tyčinkou, ale asi jsem měla podklad nechat trošičku víc uschnout, protože se mi sem tam zmačkaly, jak se samolepka spojila s vrstvou laku pod ní. Pak už stačí jen přetřít nadlakem a je hotovo.
U lůžek mi zase občas trochu odstávaly.. no napoprvé se mi to nepovedlo úplně na 100%, ale věřím, že příště to bude lepší a hlavně jsem ráda, že jsem to aspoň zkusila. :)








Barevná kombinace se mi líbí, no nakonec mi to připadá jako modrá zebra. :D Příště zkusím použít více barev.

A co vy, už jste zkoušely ? Zkusíte ?

Tenhle týden už bohužel další články nečekejte, nebyl čas :( Doufám, že se tu zase objevím začátkem příštího týdne. :)

Mějte hezký den.

37 komentářů:

  1. Páni, vypadá to krásně. Ale já si nevěřím, že by se mi to povedlo ideálně zastřihnout na velikost nehtu :D V tomto jsem nešika.

    Radu - giveaway

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ani mně se to právě moc nedaří. :D
      Děkuju Radu :)

      Vymazat
  2. Super Romčo povedlo se :) Těš se na BNA to my s holkama máme klasický Water Marble :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju Hani :) Těším se na článek, určitě se povedlo :)

      Vymazat
  3. Vypádá to úžasně, děkuji za inspiraci! I když jak by to dopadlo v mém podání.. Hm.. :-) A ani bych nevěřila, že taková kombinace barev spolu může vypadat tak hezky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky mě ta kombinace mile překvapila. :) Jen vyzkoušej, mně se do toho prve zase tolik nechtělo, jak jsem už psala, ale nakonec jsem byla ráda. :)) Děkuju za pochvalu :)

      Vymazat
  4. Óóó, tak toto je veľmi vydarené! Myslím, že na prvý pokus úplne super :) Veľmi sa mi páči tá farebná kombinácia, pripomína mi to nejaký šperk z tyrkysu. S watermarble mám presne rovnaké skúsenosti, je to utrpenie, kým sa mi niečo podarí :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) No docela mě mrzí, že tu ještě watermarble nebylo, snad se taky jednou povede :D

      Vymazat
  5. To je vážně nádherná kombinace, Romčo :)) Připomíná mi měď, když začíná korodovat :D

    OdpovědětVymazat
  6. to je parádní :) zrovna minulej týden jsem zkoušela watermarble a stejně jak píšeš, buď se laky nerozptýlily nebo se mi to nelíbilo a nebo ještě mi to, po projetí párátkem laky, dělalo holá místa nebo se to na nehtu tak divně rozpilo, no hrůza ! tohle vypadá jednodušeji, tak to nejspíš zkusím :D a ta kombinace je opravdu krásná :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jo a nešlo by to třeba místo toho stříhání jen tak cely nalepit na nehet a pak to okolo nehtu odstranit nějak odlakovačem? :) protože já si to na tvar nehtu určitě neustřihnu správně :D

      Vymazat
    2. Přesně stejný zkušenosti mám s watermarble taky :D
      No u Alice jsem četla, že se to nechá ještě "plácnout" celý na nehet, nějak to okolo zastřihat a pak teda asi začistit s tím odlakovačem. Možná to příště zkusím i tak. :)) A děkuju ! :)

      Vymazat
    3. tak s tím "plácnutím" bych to zkusila :D protože fakt nevím, jak bych to ušmikla, aniž bych to pokazila :D

      Vymazat
    4. Trochu jsem se bála, že to při stříhání roztrhnu, ale ono to bylo celkem pevný. :) No a když to jakž takž zvládlo i nemehlo jako já, tak to zvládne každej. :D

      Vymazat
    5. ale prosím Tě, jaky nemehlo ? se podívej kolik krásných výtvorů tu máš, to by správny nemehlo nezvládlo ;) mimochodem, už to mám nachystaný na eurofolii a schne to :D jen nevím, kdy se k tomu dostanu, aby to nebylo pak "přeschlý" :D

      Vymazat
    6. No na tohle fakt jo, ale mně to bylo jasný, protože úplně stejnej problém mám i třeba s celoplošnými foliemi, vodolepkami..:))
      Jé, tak už máš nachystáno, to je super ! :D Taky jsem se trochu strachovala, aby to nebylo nějaký křehký, když to nechám přes noc, ale nic tomu nebylo. :) Těším se na výsledek :)

      Vymazat
    7. :) taky jsem zvědavá, jak to u mě dopadne :D pro jistotu jsem si jich nenachystala jen 10 ale rovnou 12 ! :D aby mě to neštvalo, kdybych některou nějak zkazila :) a právě, že já se k tomu dostanu asi až po víkendu, ale měla jsem hroznou chuť si to zkusit už nachystat :D ale tak snad to vydrží, kolikrát už jsem si na eurofolii zkoušela nějaký obrázek, než jsem ho malovala na nehet a držely tam dlouho :)

      Vymazat
  7. To zastrihavani a vyhlazovani na nehtech by byla moje smrt, tak to radsi prenecham sikovnejsim a trpelivejsim :D

    OdpovědětVymazat
  8. Fakt překrásná kombinace.....šikovná jsi:))

    OdpovědětVymazat
  9. Kombinace barev je super,ale nikdy bych nezvládla vystřihnout svůj tvar nehtu,takže tě obdivuju:-)...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, děkuju, ale ani mně se to zrovna nepovedlo dokonale :))

      Vymazat
  10. Pěkné, od Alice by se měl inspirovat každý :-)

    OdpovědětVymazat
  11. Moc krasné :) už jsem to taky viděla, ale ja se nikdy neodvážim něco takového zkusit, protože vždycky všechno rozpatlám akorát :D už jsem se spálila s razítkama a watermarble :D ty jsi šikulka, vždycky mi dodáš trochu odvahy něco zkusit, ale nakonec z toho stejně nic neni.. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A já si myslím, že pokud by ses do toho pustila, byla by to pěkná podívaná. :) A to watermarble se ti tehdy náhodou moc povedlo. :)
      Moc děkuju, jsi zlatá :-*

      Vymazat
  12. Juuu, krásna retro kombinácia farieb a veľmi vydarený výsledok!!!

    OdpovědětVymazat
  13. Beautiful Nailart! I really like the idea and the colors ^_^

    OdpovědětVymazat
  14. popravde, s timhle se patlat nebudu, urcite by mi to vubec nevydrzelo .....ale videla sem na to fotonavod a tam byla mesni vychytavka - obkreslit si fixou na ten euroobal tvar nehtu nebo aspon ten spodek u luzka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je docela fajn tip s tím obkreslením, určitě to příště zkusím. :)
      Mně se to docela odchlipovalo u lůžka, což jde i vidět, ale asi to chce jen cvik, protože LO to měla naprosto precizně a krásně. :)

      Vymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...