pátek 26. února 2016

Den se SpaRitual :)



Dobré ráno :)

V sobotu 13.02.2016 jsem se zúčastnila bloggerského eventu se značkou SpaRitual v jejich novém showroomu v Praze na Barrandově. Dnes bych vám o příjemně stráveném sobotním dni ráda napsala.

Pozvání si velmi cením a mockrát za něj děkuji, protože bylo fajn zúčastnit se tohoto voňavého setkání ve společnosti holek, které znám přes blog a konečně jsem je mohla poznat i osobně. Celkem nás bylo deset - Lacquered ObsessionHouse of SkodulkaMona's NailsLoveliness by TessZmrzlá i v létěAlice in WonderlandMůj svět kosmetikyPropadlo do života a In your face!

Když jsme se pohodlně usadily na svém místě opatřeném krásnou jmenovkou, následovalo překvapení ve formě přípitku. Po celou dobu jsme se mohly osvěžovat chutnými ovocnými špízy, sušenkami, džusy..no bylo o nás krásně postaráno. :)

zdroj




Něco málo o SpaRitual
Značku SpaRitual založila v roce 2004 Shel Pink - snacha Jeffa Pinka, jehož možná znáte jako zakladatele značky Orly. Mimo jiné také jako první přišel s francouzskou manikúrou.
Produkty SpaRitual jsou 100% vegan a nejsou testovány na zvířatech, a to ani jejich ingredience. V jejich kosmetice nenajdete pět nejškodlivějších látek - DBP, toluen, formaldehyd, formaldehydovou pryskyřici a kafr. Skleněné lahvičky jsou z 50% recyklovatelného skla a na výrobky jsou používané sojové potisky. Výrobky neobsahují lepek, parabeny a kosmetika je v přírodě rozložitelná. Používají pouze přírodní barviva a barvy laků se ručně míchají. Co mě také velmi zaujalo je to, že design lahviček vyšel z hlav návrhářů značky Ferrari. :)


Na úvod jsme se podívaly na video s Jeffem Pinkem a Shel Pink - video s touto sympatickou a okouzlující ženou najdete ZDE.

Poté přišla na řadu ukázka profesionální manikúry v podání Veroniky Mořkovské.
Ta spočívala v desinfekci rukou přípravkem Visionary Cleanser. Káplo se i pod volný okraj nehtů kapkami Farewell, což jsou protiplísňové kapky zabraňující mimo jiné i vzniku mykózy. Dále přišel na řadu peeling na ruce. Toho stačí nanést menší množství. Po vstřebání gelu začíná působit písek a nemusí se smývat. Stačilo ponořit ruce do vodní lázně. Viděly jsme masáž dlaní i předloktí, a to bych si tedy nechala líbit, vypadalo to příjemně. :) Masírovat se má vždy směrem k srdci. Na řadu přichází péče o kůžičku, nebo-li kutikulu. Já osobně nejčastěji používám krém, anebo máslovou emulzi, ale existuje i gelová tužka na kůžičku - Cuti Coctail Pen, který jsme si také vyzkoušely. Takzvaná vidlička ( kterou tak s oblibou používám, to se přiznám ) se vůbec nedoporučuje. Spíše jen šetrné zatlačování a rozhodně nic, co by nedejbože bolelo. Kůžičku nezatlačujte suchou, ale pouze měkkou a vláčnou. Na závěr si můžete kápnout olejíček, ale také pozor, v žádném případě ne na suchou pokožku. Olejíček má tu vlastnost, že vám pokožku jakoby uzamkne, a když ji nebudete mít ošetřenou alespoň krémem, uzamknete si pouze sucho, což se bude rovnat tomu, jako kdybyste vlastně nic nedělaly.

Teď přichází na řadu pilování nehtů, což rozhodně není žádné zběsilé šup sem, šup tam..:)

Pilujte pouze mokré nehty. Je to jednak proto, že v opačném případě člověk vdechuje všechen ten vzniklý prach, co během pilování vzniká, a pak taky proto, že když je nehet nasáklý vodou, pilníku to usnadní práci, než když pilujete za sucha a zmenší se tím vibrace vznikající od pohybu pilníku, takže nehty jsou méně zatěžované. Nehty nemusíte máčet ve vodě zbytečně dlouho, bohatě stačí do takových 30 vteřin.

Pilník držte kolmo k nehtům. A pilujte jedním směrem. Když si pilník přiložíte k nehtům rovně, tak určitě ucítíte, že to vlastně ani není moc příjemné ( a mě to třeba i trochu bolí ). Při správném pohybu budou vibrace přenášené ke kořeni nehtu minimální a na pilníku bude jedna rovnoměrná stopa. 


Teď by se hodilo zmínit, jaké typy pilníků jsou vhodné a jaké ne.

Obrázek níže znázorňuje několik typů pilníků a jejich stopu. Ta má být hladká a pravidelná, což jak vidíme nedodržuje kovový pilník, skleněný, ani skleněný takzvaný profi.. Pokud se vám třepí nehty, tak tohle může být jeden z důvodů. Jak není plocha hladká a pravidelná, může vám to nehty "potrhat" ( fuj, to zní hrozně :D ) Vyhledávat byste proto měly spíše papírové pilníky - a ani to ještě nemusí být pořád výhra. Na semináři nám bylo řečeno, že pilníky prodávané v drogeriích jsou vyráběné z drceného skla. Toto rozpoznáte tak, že se pilník bude třpytit. Pilníky z nabídky SpaRitual mají brusnou plochu korundovou a samozřejmě v různých hrubostech, aby se vyhovělo každému typu nehtu. Pokud jde o typy nehtů, tady vás raději odkážu na článek u Lenky z Mikrosvět by Ellen, kde se dozvíte plno informací.

Přichází na řadu samotné lakování, před kterým si ještě odmastíme nehty. To jsme provedly tím způsobem, že jsme pomerančové dřívko obalily vatou a namočily do odlakovače. Takto vytvořeným "tampónkem" jsme nehty odmastily celý nehet včetně volného okraje nehtů.

Lakovalo se s laky z řady Gold, které nahrazují technologii gel laků. Bez nutnosti použití LED/UV lampy. Base coat se v tomto případě nepoužívá. U ostatních laků se doporučují dvě vrstvy base coatu a zalakovat i volný okraj.


Dlouho jsem měla vžité to, že by se mělo při lakování dodržovat pravidlo max. tří tahů. Nakonec je to jinak. :) To, jak vám bude lak držet, závisí i od toho, jak rovnoměrně máte lak rozprostřený na nehtech. A to se vám povede v nějakých cca 8 tazích. Části, kde je větší nános laku, se mohou snadněji odlupovat. 
Barevný lak lakujeme ve dvou vrstvách a nezapomínáme zalakovat volný okraj nehtů. A proč je to tak důležité ? Nehet se skládá ze tří vrstev - dorzální, intermediální a ventrální. Přičemž ta prostřední, intermediální, je měkká. Když se vynechá zalakování, tak se nám do prostřední části nehtu dostane voda, dojde k bobtnání a teď nevím, jestli to popíšu správně, prostřední část nehtu se nám jakoby "zvedne" a dochází právě k loupání laku. 

V případě nutnosti korekce laku jsme použily dřívko namočené v odlakovači.


Na závěr lakujeme top coat, opět včetně zalakování. Na semináři jsme si ještě káply k lůžku nehtu olejíček a opatrně promasírovaly okolo nehtů.


Takto vytvořená manikúra vám může vydržet až 14 dní ( což bych nikdy nevydržela :D ). Dokud se vám nenaruší zalakovaná část volného okraje, tak se vám prakticky nemá co loupat. Samozřejmě záleží i na tom, jak moc ruce zatěžujeme a na jejich samotné kvalitě.

Vše jsme si tedy zkusily i samy na sobě. Řeknu vám naprosto upřímně - v tu chvíli jsem se cítila jak naprostý patlal a měla jsem pocit, že lak snad držím v ruce poprvé v životě. :D Na svůj výtvor nejsem tedy vůbec pyšná, skoro se za něj stydím. :D Už jsem si říkala, že ho tu ani nebudu prezentovat, ale tak tady je jedna fotka..




Dostaly jsme dárečky v podobě laku na nehty, pilníků, pomerančového dřívka, vzorečků a odlakovače ( který je úžasný a vážně přemýšlím o nákupu velkého balení )



Tak co říkáte ? Trochu dlouhé, že ? A mohlo by to být ještě delší ! :D 


Celý den jsem si moc užila a jsem vděčná, že jsem se akce mohla zúčastnit, takže za tu možnost velmi děkuji ! :)

Budu ráda za vaše postřehy, otázky ( snad na ně budu stačit ! :D ) a pokud jste to celé dočetly, tak vám patří rozhodně velký dík ( a já to nepsala takových hodin nadarmo :-)



Ještě bych chtěla říct, že v případě nějakých chyb se jedná pouze a jen o mé případně špatné pochopení výkladu. ;)



4 komentáře:

  1. Jé tak tuhle akci ti závidím. Sparitual obdivuji, ale bohužel s ní ještě nemám žádnou zkušenost. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bylo to bezva. :) Věřím, že budeš spokojená, až třeba jednou něco vyzkoušíš. :)

      Vymazat
  2. Super článek, Romanko, ráda jsem si u něj osvěžila zásady pro správnou péči a většinou se jen utvrdila, že většinu dělám správně :D akorát to, že se má pilovat mokrý nehet neznám (a ani nedělám :D) Setkání muselo být super, věřím, že se ti líbilo a užila sis ho :) A mani vypadá pěkně, žádná patla! :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se přiznám, že jsem toho docela dost úplně správně nedělala. :D :D Ale s tím pilováním to rozhodně doporučuju vyzkoušet, fakt se mi zdá, že to jde mnohem lépe a nelítá kolem ten bordýlek. :D
      Jéé, moc děkuju, to jsi mě potěšila. :-* ♥ :-*

      Vymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...