středa 28. května 2014

Flormar Matte M19 & Sorbet S02



Dobré ráno :)

Dnes bych ráda věnovala prostor této dvojici laků od Flormaru. Sbírka těchto láčků se mi pomaličku rozrůstá a tak vám tu dnes předvedu zelený kousek z kolekce Sorbet a fialový z řady matných laků.
Tak mi budou zbývat už asi poslední dva kousky k napsání a můžu zase směle kupit. :D

Mně je tahle značka opravdu velmi sympatická. Orientuju se teda převážně na tu nehtovou kosmetiku, takže vám ani neřeknu, jestli třeba u nás v Tetě nabízejí i oční stíny, nebo řasenky, protože jsem zatím neměla nutkání to moc zjišťovat ( a doopravdy ani nevím, kdy jsem si vůbec naposledy koupila např. takové oční stíny :-)), ale občas se setkám s takovým mírným nepochopením.. Pamatujete si ještě, jak jsem byla zmatená z laku Super Matte, který byl spíše Super Shine ?? :) Nakonec mi byl níže v komentářích vysvětlen záměr přímo od produktové specialistky této firmy. Pokud jsem to pochopila správně, tak v době, kdy se název vymýšlel, ještě matné laky na trhu nebyly. No a výraz Supermatte měl naznačit, že je lak čistě krémový, bez shimmeru, či třpytek. A že matné laky jsou opravdu jen ty v matných lahvičkách z broušeného skla. A proč se o tom nyní tolik rozepisuju ? Protože jsem si před nějakou dobou takový matný lak pořídila a ono to pořád není zrovna to pravé ořechové.

Matte M19



První s čím počítejte je to, že tekutina bude mít trochu jiný odstín, než jak se zdá lahvička. A to právě kvůli tomu broušenému sklu, které navozuje dojem, že je barva světlejší. Já jsem tím byla prve trochu  ( dost ) zklamaná, ale nakonec jsem se s barvičkou sžila a naopak se mi líbí. Lak je poměrně hustější konzistence a během lakování má tendence rychleji tuhnout, což je samozřejmě dané tím, že jde o matný lak. Tohle je tedy můj první čistě matný kousek, takže nemůžu srovnávat, ale už nespočetně krát jsem lakovala matný top coat od Miss Sporty a choval se totožně. Tím je ale lakování trochu složitější, protože tím, že vám lak rychle tuhne, už vyžaduje rychlejší práci. Pokud si totiž budete s jednotlivými tahy moc hrát, vytvoří se vám poloprůhledná místa. Je opravdu skvěle pigmentovaný a tak by šikovnějším z vás měla stačit jedna silnější vrstva. V první vrstvě je totiž opravdu matný ( jenomže jsou zase viditelné tahy ). A teď nastává to, v čem si nejsem příliš jistá, právě díky nulovým zkušenostem s jinými značkami, nabízejících matné laky. Po nalakování 1. vrstvy lak opravdu zmatní. Ale po přidání 2. vrstvy je zkrátka lesklý. Nátěr jsem před aplikací další vrstvy nechala řádně uschnout ( cca těch 30 min to mohlo být, což by pro 1. vrstvu mělo být dostačující ), a až poté lakovala znovu. No a teď nevím, zda se zkrátka už další vrstvy přidávat nemají, anebo by to nemělo ničemu škodit ( anebo že by nešikovné ruce ? :-) Kdo jste už nějaké ty matné laky na ručkách měly, dejte mi prosím do komentářů vědět, zda to tedy dělám špatně.

Na slunci se možná lak bude jevit matnější, ale mně většinou na fotkách focených na sluníčku lesk trochu zmizí.
Seženete jej za 95,-kč
Tady jsou docela dobře viditelné tahy
ve stínu.. spíš než lesk mi to navozuje dojem mastnoty






Sorbet S02


Sorbet jsem si ale velmi oblíbila. Laky z téhle kolekce vás během léta určitě příjemně osvěží. Nemají jen tak pro nic za nic v názvu tuto studenou, osvěžující dobrůtku. :) V kolekci najdete odstíny žluté, červené, modré, tyrkysové a této zelené. Pokud jsou ještě nějaké další, tak jsem je nenašla, jako ostatně ani příliš informací k této kolekci. Netuším, jestli je to pouze limitovaná řada, anebo jestli se nachází běžně v sortimentu, ale určitě vám doporučuju se na ně dojít podívat, protože na léto budou super. :)

Konzistence je vodovější, ale ani přesto mi lak nezatékal tam, kam neměl a celkem snadno a lehce jsem se díky užšímu štětečku dostala tam, kam jsem potřebovala. Ke krytí stačí dvě vrstvy, ale doporučila bych tři - pro větší intenzitu barvy. Čekala bych, že bude dělat holá místa, rýhy a bůh ví, co ještě. Ale vůbec nic z toho nedělá. V první vrstvě je lehce nazelenalý, ve druhé už kryje a ve třetí je to nádherně svěží zelená. Na fotkách není ani zdaleka tak pěkný, jako ve skutečnosti.

V místnosti jsem si všimla, že jsou v laku droboučké, tyrkysové částečky, ale venku jsem je už nepostřehla.
Lak mě vyšel na 69.90,-









Co vaše zkušenosti s matnými laky Flormar ?
A co Sorbet, půjdete je omrknout ?

Přeju vám krásný den. :)

17 komentářů:

  1. Já si před časem kupovala matný neonově růžový Flormar. Lakovala jsem dvě vrstvy a efekt mi přišel matný, ne teda nijak extra jako po použití matného topcoatu, ale matný byl. Takže za mě spokojenost. Možná se každý odstín chová jinak, těžko říct.

    Radu - UltimateChic

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, tak zkoušela jsem zatím jenom jeden, takže uvidíme, co třeba bude dělat další, až si ho někdy pořídím. Každopádně jsem už zvědavá. :)

      Vymazat
  2. Tak přesně tohle mi dělá i ta moje fuchsiová z mattový řady, 1. vrstva byla matnější ale ta druhá už moc ne. Ale zelený sorbet je fajnový moc se mi líbí. Tuhle řad jsem u nás neviděla. A jak píšeš, že laky od Flormaru jsou Ti sympatické i v tom jsme za jedno. Ale určitě natrefíš alespoň na jeden, který bude trochu zklamání tak jak já. A to ten jeden zelený co strašně pruhoval.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No vidíš, to je pravda, tobě taky zlobil. Asi to fakt bude kus od kusu, když třeba zase Radu funguje normálně a Leňulí taky.
      Zatím mě nejvíc zklamal ten jejich top coat.. tady tohle ani nevím, zda je pro mě vyloženě zklamání, každopádně je to takový mírný pozastavení se. :))

      Vymazat
  3. matný lak som mala len jeden od Sinful Colors, aj ten mi bol požičaný, aby som ho nafotila na nechtoch. výsledný efekt bol skutočne matný (nie až tak matný, ako s matným vrchným lakom, ale veľa mu k tomu nechýbalo), aj keď je pravda, že kryl už v jednej vrstve, ktorú som ponechala a neviem, čo by spravil v druhej.
    ten zelený lak má zaujímavý odtieň a keby som bol a v Tete, určite by som si ho obzrela naživo. no pri tom fialovom by som mala nutkanie, dať mu lesklý vrchný lak, lebo si tú polomatnosť nezaslúži :o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Asi někdy provedu experiment. Nalakuju jednu vrstvu a počkám třeba dvě hodiny, než budu lakovat další. :)) A teď mě napadá, že mám přece ty dva kousky od Maybelline z řady Vintage Leather a to jsou matný laky a opravdu po zaschnutí ( i po dvou vrstvách :-)), byly matný. Na ty jsem úplně zapomněla.. S top coatem jsem ho ještě nezkoušela, ale barvička je to pěkná, takže bych mu ho mohla dopřát. :)

      Vymazat
  4. Z toho matného laku vážně nechápu, já mám tmavě fialový M10 a matný byl i při druhé vrstvě. No asi se na něj ještě jednou mrknu a pozkouším ho, když to u Tebe tak čtu... Každopádně Sorbet mám taky, akorát červený, a je perfektní, zatím jsem si jej teda lakovala jen na nehty na nohou, ale nemohla jsem se na něj vynadívat :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, už jsem u tebe koukala a je to prostě velikej rozdíl. Zkusím jich ještě pár a uvidíme. :)
      Ze Sorbet řady mám nutkání pořídit si právě taky ještě ten červený, tak jsem zvědavá, jestli ještě budou. :)

      Vymazat
  5. Jojo, jsou na něm viditelné tahy, jenom foťák to ne vždy úplně zabral, takže ve skutečnosti jsou ještě viditelnější, než na fotkách. :))
    Zelený je super. :)

    OdpovědětVymazat
  6. já mám od flormaru matný černý a takový růžovofialový a oba jsou ve dvou vrstvách krásně matné... Takže ty mi přijdou super, já jsem naopak zklamaná z toho sorbetu, mám takový tyrkysový a fakt blbě kryje, takže je to nic moc

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Takže tyrkysový raději nebrat :) Já mám zálusk na ten červený ještě. A matný ještě určitě vyzkouším.

      Vymazat
  7. Krásný fotky opět :)) Byla jsem poměrně překvapená, že právě na to, že je lak údajně matný, leskne se. Možná by to chtělo ještě ten matný top. Bohužel zkušenosti s takovým lakem nemám. A ten sorbet...to je nádhera!!! Na ty se rozhodně půjdu podívat. A hlavně už se chystám na lakování toho miláče od tebe :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju Baju :) Haha, miláč, to se mi líbí. :D
      Tak zatím to spíš vypadá na nepovedený kousek, než že bych měla obě ruce levý, uf uf, jsem si oddychla. :D
      Jojo, mrkni na ně. Teda doufám, že u vás budou, teď si vybavuju, že při poslední návštěvě Tety jsem je neviděla..asi.

      Vymazat
  8. Já mám matný č. M05 a je i v druhé vrstvě krásně matný. Tak máš buď nějaký vadný nebo v době mezi mým nákupem a Tvým nákupem se rozhodli, že matu bylo dost a přidali tam trochu lesku :-D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D :D nooo, tak barva je to pěkná, tak se už nezblázním. :)) Ale fakt jsem zvědavá na další. :)

      Vymazat
  9. Ty matné laky jsou mi obecně záhadou.. Nějak jim už přestávám věřit, zvlášť tedy těm flormarům. Né, že bych ty matný někdy zkoušela, nějak jsem neměla tu odvahu a důvěru v ně. Ovšem.. jak už jsme řešily, mám od nich matující TC a ten teda taky žádná sláva. A navíc mi přijde, že přibývajícíma vrstvama se matný efekt vytrací.. wtf? :-D

    Sorbet, jak všichni říkají a u mě to není jinak, je prostě krásnej :) A to zeleným lakům zas tolik neholduji, tenhle bych klidně nalakovala :)

    Takže sečteno podtrženo krása, pastva pro oči, moc krásné fotky i krásně nalakováno :) bez ohledu na vlastnosti toho "ma(s)tujícího" :-D :-*

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No co jsem četla u Mademoiselle M, tak matný top např. od ChG žádná sláva a tam už by člověk fakt čekal super matný finish. To zklame ještě víc. :/ Jak jsem v článku psala, že nemám zkušenosti s dalšími matnými laky, tak jsem si pak včera právě uvědomila, že dva matný mám od Maybelline a ty fungují perfektně. Takže to zase tolik rukama nebude ( naštěstí :D ), ale zkrátka vadný kousek. Věřím a doufám, že až zkusím nějaký další, tak to bude lepší.
      Jsem ráda, že Sorbet zaujal i přes tu zelenou a moc ti děkuju :-*** :)

      Vymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...