středa 4. června 2014

Lakovací TAG :)



Ahoj :)

Hanky jsem byla nominovaná na tenhle tag a jsem za to ráda, protože tagy mě docela baví a už dlouho tu nebyl takový, na který bych vážně měla chuť se do něj pustit.

On už jeden takový lakový kdysi probíhal, ale nějak jsem se nakonec nezapojila, tak si to teď naplno vynahradím. :) Laky jsou pro mě zábavou, relaxem a povídat si o nich ? Fotit oblíbené lahvičky, jak případně kombinuju a kde je skladuju ? No jasně, jdeme na to ! :) Čeká nás 17 otázek, takže si udělejte něco dobrého a pustíme se do toho.

1) Kolik laků vlastníš ?
Tohle jsem počítala na 2x, protože jsem se asi u stovky ztratila.. tím už tušíte, že málo to nebude. Je to 251 kousků. :)) V lednu, kdy jsem psala článek Moje sbírka, jich bylo 190. Za pět měsíců jich tedy přibylo 61. No, to je docela pěkný číslo. :)) Ale uklidňuje mě vědomí, že existují slečny s mnohem, mnohem větší sbírkou. :D Jo a je to započítáno bez podlaků a nadlaků.

2) Jaká je tvoje oblíbená značka laků, jaké značky nakupuješ ?
Tady bych to rozdělila na značky dostupné v drogeriích typu DM, Teta a Rossmann. Tam jasně vede Gabriella Salvete, u které mám komplet pískové laky a nově i Sugar. Baví mě jejich design, cenová dostupnost x kvalita, kterou dostanete. No a o škále odstínů už ani nemluvě. Pro mě jasná jednička.




Dále určitě Sally Hansen. Těch už, vzhledem k ceně, tolik nemám a spíš vyčkávám, kdy na ně bude nějaká akce.. málokdy si Sally pořídím za plnou cenu. No ale vynechat bych ji určitě nemohla, protože rozhodně do téhle kolonky oblíbených značek patří.


Zmínit musím i Max Factor, kterých mám ještě o něco méně ( zase ta cena ), no ráda je mám stejně.


Poslední značka, dostupná v drogeriích, je Flormar. Je až neuvěřitelný, kolik odstínů, efektů a kolekcí tahle značka má. Teprve se seznamujeme, ale už teď si mě získává a zařazuji ji sem.


Poslední z těch oblíbených značek, které si ráda znovu kupuji, je určitě China Glaze. Tady se mi to trochu rozrostlo. :) Takže jedna "nedrogérková"


3) Jaké jsou tvé nejoblíbenější TOP laky ? Jaký nosíš nejvíc ?

Nad touhle otázkou jsem docela dlouho rozmýšlela a několikrát výběr měnila ( jo, jsem hrozně nerozhodná :-)), a nakonec bych vybrala takto :
Jsou to převážně laky, kterými se odměním jen občas. Ať už z důvodu vyšší ceny nebo dostupnosti. Tím se pro mě stávají TOP, jelikož si jich pak i tak nějak více cením, více se jimi kochám. :) Určitě mi rozumíte. No ale jaký nosím nejvíc ? To vážně nevím. Při počtu laků, co mám, se mi otevírá plno možností, co nalakovat a tak nelakuji příliš často jeden a ten samý. 


4) Jaký druh máš nejradši ?

No, to už asi trochu tušíte. :) Jsem prostě blázen do pískových laků a jen tak mě to zřejmě nepustí. 


A když se to třpytí.. a hází to odlesky a různě se to mění, jsou v tom puntíky, tak to mě taky hodně baví. Tudíž efektové laky :


5) Jaký druh obvykle nevyhledáváš ?

Nemusím moc praskací laky a laky, ve kterých jsou nitky. Dřív jsem krakelovací efekt měla ráda, takže se u mě pár kousků najde. Nitkový lak jsem kupovala zrovna nedávno, protože jsem ho viděla v jedné kombinaci, která se mi hrozně zalíbila a řekla si, že jeden nitkový lak mě nezabije. :D Ale jinak je už dál hromadit nehodlám.


6) Který lak je tvůj nejnovější ?

Tady bych měla zařadit vlastně i ten Essence výše, ale trochu jsem na něj zapomněla. Tak nejnovější je neonka od Maybelline č.241, které jsem nakonec neodolala a včera ji koupila. Už je i nalakovaná, ale netuším, kdy se tu objeví, protože tahle barva se fakt nedá vyfotit věrohodně. :( Nebo takhle. Dám sem ukázku, ale skutečnosti vážně neodpovídá. Zkoušela jsem to různě poladit, ale bohužel. Dále je to nákup u Viennettky z blogsale. 


Vůbec nejde tolik do žluta, spíše mi připomíná meruňkovou zmrzlinu. Nádherný odstín, škoda, že ho nedokážu zachytit.

7) Jak skladuješ své laky ?

Na laky mám určený Helmer z Ikey, který je pro tyto účely velice oblíben. :D Doma byl už dávno předtím, než jsem začala šílet s laky, takže mě velmi mile překvapilo, kolik bloggerek ho má v oblibě. :)


První šuplík v sobě ukrývá pomůcky na nail art, jako bodkovače, brčka, štětec, zubní kartáček. :D A různé ozdoby.. druhý šuplík laky, třetí taky a čtvrtý..taky. :) V předposledním se nacházejí rozdělovače prstů u nohou, urychlovací sprej pro schnutí laků ( který ale nefunguje ), houbičky.....






8) Jaké laky si plánuješ pořídit ?

Co teď plánuji ? No tak docela ráda bych na léto nějaký další Ruby Wing, dost váhám mezi Rose, Doux a Crowd Surf. Taky už dlouho přemýšlím nad holografy od Color Club ( no co jsem to zač, že nemám ani jeden pořádný holografický lak ??? ) Taky budu mít v červnu cestu do Prahy, takže se rozhodně chci podívat na laky Claire's, které mají hodně zajímavé odstíny.. Sama jsem zvědavá, jak to dopadne, protože když já něco plánuju.... :)) Jo a skoro bych zapomněla. Už taky dost poslintávám nad značkou Priti Nyc, která je mi moc sympatická. 


zdroj
9) Kupuješ si odlišné odstíny nebo spíš podobné ? Jaké odstíny preferuješ ?

Hmmm, většinou nad odstíny zase tolik nepřemýšlím. Respektive většinou nejdu nakupovat s tím, že hledám konkrétní barvu. Co mě zaujme, to beru. Ale mezi nejoblíbenější patři rozhodně fialová, lila a levandulová :


.. meruňková až oranžová


a modré se taky nebráním :)




10) Mění se tvá paleta s ročními obdobími nebo spíše s příležitostí ?

Nevadí mi v zimě nalakovat křiklavě růžovou, pokud se to hodí k tomu, co mám zrovna na sobě. Ale zase v létě moc nesahám po takových zemitějších odstínech, to je pravda. Ale jinak ano, na podzim/zimu se ráda trochu utlumím v barvách a na pár odstínů se už těším, až je nalakuji právě na to období. :)

11) Ladíš laky s oblečením či make-upem ?

Pár oblíbených kombinací určitě mám a ráda si s tím vyhraju. :)
Buď takhle :


nebo tak :


anebo třeba ještě takhle :))


12) Používáš laky denně nebo jen na speciální příležitosti ?

No neumím si představit, že bych měla být bez nalakovaných nehtů. Nelakuji denně, ale tak ve volném týdnu dost často.. V pracovním týdnu se snažím minimálně, tak 2x do týdne.


13) Jaký lak používáš nejméně ?

To jsem zrovna věděla hned. :D Je teda nehorázná škoda, že do této části musím zařadit zrovna Barry M, kterých mám tak zoufale málo ( 2 kousky ), ale je to tak.. lakovala jsem ho přesně 2x a znovu se do toho moc nehrnu. Laky Dermacol mě nějak nechávají chladnou, připadají mi nezajímavé, nudné.. A Essence z limitky jsem lakovala jen jednou.. a stačilo. 



14) Máš nějaký vysněný lak, který by sis jednou chtěla koupit ?

A ne jeden.. :) Konkrétně odstíny vymyšlené nemám, ale samozřejmě, jako asi každou holku posedlou laky, bych chtěla mít ve sbírce takové kousky, jako Picture Polish, Deborah Lippmann, El Corazon, anebo z těch dostupných určitě chci zkusit Opi, či Sparitual, Essie, Nubar... je toho hodně.

15) Kolik jsi nejvíc utratila za lak ?

Nejdřív mě napadl Barry M, ale víte co ? Je to Sally Hansen, takže nějakých 259,-kč

16) Které obaly laků se ti líbí nejvíce ?

Takové, co dobře padnou do ruky, takže hranaté, nebo jen mírně zaoblené. 


17) Je nějaký lak, který sis koupila víckrát ?

Zatím jsem žádný nespotřebovala až do samého dna, a když náhodou ano, tak jsem ho už podruhé nepotřebovala. Ale kdyby mi došel např. takový Chilled Lilac od Max Factor, tak do něj jdu určitě znova. :) I když.. teď mě napadá, že jsem si vícekrát koupila černý lak od Essence. Sice jsem ho nespotřebovala celý, ale ke konci už tak zhoustl, že se nedal používat.


No, přiznejte se, kdo to dočetl ?? :) Nečekala jsem, že to bude až tak dlouhé, ale 17 otázek je 17 otázek...a může za to Hanka, která mě nominovala ! :D 

Mějte se moc krásně a snad se líbilo.. :) Nominovat už nikoho nebudu, kdo se bude chtít taky zapojit do tagu, tak vždy může. :) A pokud jste ho už psaly a já ho neviděla, tak ho vložte do komentáře, ráda se podívám. :)

31 komentářů:

  1. Já to dočetla a líbilo se mi to. :D Páni, teda, tomu říkám sbírka! :) Já jich sice nemám tolik, ale už musím pořídit druhou krabici. V té první (poměrně velká, od bot) se už "na stojáka" nevejdou, tak je zbytek narovnaný naležato přes ně a krabku nedovřu. Ale zas záminka koupit si nový boty, aby byla krabice. :D

    Krásný den!
    Runa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Uf, jsem fakt ráda, že se líbilo. :) No vidíš, to je dost dobrá záminka ke koupi nových bot. :D
      Krásný den i tobě :)

      Vymazat
  2. Ty jo, to jsi šikovná, žes to stihla zpracovat takhle brzo...to mně to bude asi chvilku trvat :-D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když byl čas, tak proč ne. :)) Nevadí, i tak se na tvůj článek budu moc těšit. :)

      Vymazat
    2. Jooo, a ještě jsem Ti chtěla říct, že moc hezky vypadají ty fotky, jak ladíš s oblečením. Já se vždycky snažím nehty sladit, pěkně to pak dokresluje celý outfit :-). A zaujalo mě, kolik máš hodinek :-D.

      Vymazat
    3. Děkuju, hrozně mě potěšilo, že se kombinace s oblečením líbí :) Hodinky mám hodně ráda mno :))

      Vymazat
  3. Super :-)
    Ja mam presne jen o 100 barevnych laku vic, pece, top costy apod uz radeji nepocitam, pak by tech 400 bylo temer na dosah ruky :-)

    Moc pekne zpracovane, libi se mi vyber laku :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Leni :) No sama jsem zvědavá, k jakému počtu se jednou dopracuju :-O :D

      Vymazat
    2. Tak ja ti popreji uspesnych 500 :-) v helmeru mas mista dost :-)

      Vymazat
    3. No, místo právě že pomalu dochází. :))

      Vymazat
    4. Taky jsem mohla nominovat Leničku, to by byla podívaná :D

      Vymazat
    5. Kušuj, Hani :-D Já jsem ráda, že mne nechytal amok při přípravě podobného článku. I když na rozdíl od vás, já nemusím počítat, když si vedu PC evidenci :-D Ale to už je magořinka :-)
      Navíc nevím, jak by se čtenáři tvářili na to, že nejdražší lak mne stál někde mezi 625-650Kč :-D (EHM, jáááá nic :-D)

      Romčo, tak co takhle druhý Helmer? :-)

      Vymazat
    6. Není ho kam dát, mám jen malý byteček :D

      Vymazat
  4. Moc krásný Romčo, krásně sis s tím pohrála. Super fotečky k tomu navíc a my jsme si u tebe krásně prošmejdili :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem ráda Hani :) Jooo, šmejdění je príma věc :D

      Vymazat
  5. To je úúúúúúžasnýýý :-* ♥♥♥ tak skvělý článek a suprové zpracování :) hezky jsem se pokochala, utřela slinu a zhltla jsem ho jak malinu :) je to jak kdybys mi mluvila z duše, úplně jsem si vzpomněla na takových věcí, které já jsem neuvedla. Hlavně ty fazolový nehty! Ty ja hrozně nemám ráda a ani jsem na ně nevzdechla :D

    Laky máš strašně krásně uskladněné. Mají opravdu čestné místo, fakt by se mi něco podobného líbilo mít, ale jaksi to neni kam dát a ani by se mi to asi nikam nevešlo :) hned mě zaujaly ozdůbky a všelijaké ty serepetičky, v tom bych se hned taaaaak ráda rochala :D moc chválím i fotečky, prostě jsi se s tím úžasně popasovala a ten poslední láček ♡♥♡♥ ten u tebe obdivuji pokaždé a ještě ho nemám, někde bude chyba :DD

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jééé, moc děkuju :-** :) Fazolový nehty ?? To slyším prvně. :))
      Za ten helmer jsem fakt ráda. A hlavně, že už jsem ho nemusela nikde shánět, pěkně byl doma a jak se hodí. :D
      Jediná jeho nevýhoda je, že po vytažení mají šuplíčky tendence vyjíždět a už jsem si takhle párkrát málem všechny laky vysypala. :))
      No ale taky jsem si teď vybavila, že jsem u někoho ( a nevzpomenu si u koho ), viděla těch helmerů několik - plných laků :D Jen já bych to vážně už měla problém někam umístit. Ten Max Factor viď, jo, ten je super ! :)
      Tak děkuju za krásný komentář, jsi zlatá. :)

      Vymazat
    2. No fazolové nehty je mé názvosloví, říkám tak tomu praskacímu efektu, protože mi to připomíná právě fazole :D plný helmery laků??? ani mi to neříkej :D to je sen :D ale zas tam musí chudinky většinu času ležet nevyužitý.. všechno má své pro a proti noo :) Max Factor je miláček :)

      Vymazat
  6. Perfektní článek s krásnými fotkami :)

    OdpovědětVymazat
  7. Já dočetla :D Máš teda super sbírku! GS u mě taky jasně vede :-)

    Le Poisson - Lifestyle/Beauty blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Gratuluju :D No Gábinka je bezesporu nej :) Děkuju :)

      Vymazat
  8. Aký príjemný článok, fajne som si počítala. Máš teda peknú zbierku a keď to tak čítam, to tvoje číslo, hneď som pokojnejšia so svojimi 140 kusmi (mimochodom, pred cca rokom som mala len okolo 30 kúskov, a to sa mi zdalo veľa). Povedala som si, že nakupovanie lakov silno obmedzím, lenže prichádza tak veľa krásnych odtieňov, že to bude ťažké dodržať :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mě těší, Aknelko :) Já už si dala tolikrát stopku a pořád to nějak nevychází.. když to jsou pořád nějaký nový kolekce, odstíny a limitky...:D No ale z 30-ti na 140 kousků, to je pěkný :)) Taky se uklidňuji vědomím, že oproti některým holkám toho zas tolik vlastně nemám. :))

      Vymazat
  9. ďalšia pekná zbierka a neviem, či si uvedomuješ, že máš jednotlivé skupinky značiek celkom pekne farebne vyvážené :-D ticho závidím tú skrinku, ja by som takú rada, len nie je na to priestor. aj som si trochu zaslintala, ako to máš pekne spracované :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem ke skříňce přišla jak slepej k houslím. :D Vlastně je poděděná od bráchy. :)) Ale jako průser bude ve chvíli, kdy dojde místo i v ní ( což snad zas tak rychle nebude :D ), protože pro druhou takovou už bych jen těžko hledala místo. Nooo, ty jsi ale taky označená u Em myslím, takže se i já těším na tvé zpracování ! :)

      Vymazat
    2. híííííí!!! do kelu, vážne. ono to bolo asi v tej hromade príspevkov, čo som raz dala v Bloglovine omylom ako všetko prečítané a nepamätala som si, čo to všetko bolo, lebo som ten príspevok nečítala. musím to napraviť, jéjda, mária :-D ešte Nikol dlžím rúžový...
      btw. tiež som svoj skladovací priestor vyčerpala, takže by to chcelo nejakú revíziu

      Vymazat
    3. Já si říkala, že o tom možná nevíš. :)) Tak se těším na nápravu, protože u tebe mě hodně zajímají odpovědi. :)

      Vymazat
    4. :-D
      texty si asi radšej pripravím popredu. a ďakujem za upozornenie, teraz som si spomenula, že tam boli aj nejaké blogerské tagy, ak sa nachádzam náhodou aj tam (čo veľmi nepredpokladám), tak budem vyzerať neslušne.

      Vymazat
    5. Taky jsem jednou nominovala jednu slečnu, která nic nesepsala, ale to člověku už tak nějak dojde, kdo se na to vykašlal a ke komu se to naopak nedostalo. :) Nebála bych se toho, holt by se to mělo dávat vědět ještě třeba nějak přes Fb, aby to byla jistotka. :D

      Vymazat
    6. veru, jeden chybný klik.. keby som mala viac času a nekopilo by sa mi to, tak sa to nestane, lebo by som si jednoduchšie vyhľadala príspevky. zajtra budem googliť "blogerský tag" a uvidíme :-D

      Vymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...